Levende Vand

www.levendevand.dk

Printvenlig side

Af Patriark Athenagoras

Kampen mod mig selv

 

Vi er kaldet til at føre den vanskeligste af alle krige, krigen mod os selv. Det skal lykkes os at afvæbne os selv. Jeg har i årevis kæmpet den kamp. Den er frygtelig!

Men nu er jeg afvæbnet. Jeg er ikke længere bange, for kærligheden overvinder al frygt. Jeg er afvæbnet fra ønsket om altid at have ret, at retfærdiggøre mig selv og samtidig afvise andre. Jeg er ikke længere på vagt og vogter ikke jaloux mine skatte. Jeg kan hilse på andre og jeg kan dele med andre.

Jeg klamrer mig ikke længere desperat til mine egne ideer og projekter. Dersom nogen har bedre ideer eller ikke nødvendigvis bedre, men ganske enkelt gode, accepterer jeg dem uden at blinke.

Jeg er holdt op med at sammenligne mig med andre. Alt som er godt, sandt og virkeligt, er altid bedst for mig. Derfor er jeg ikke længere angst, for når intet af mit eget er tilbage, findes der heller ingen frygt.

Dersom vi afvæbner os selv, dersom vi afstår fra os selv, dersom vi kan åbne os for Gud-mennesket, som skabte alt nyt, så vil han fjerne det onde fra fortiden og give os en ny tid hvor alt bliver muligt.

Oversat fra engelsk til norsk af Aslaug Espe - og til dansk af Grethe Livbjerg

 

(Levende Vand nr. 4 2005)