Levende Vand

www.levendevand.dk

Printvenlig side

Maksimus Bekenderen (580–660)

Ord fra den udelte kirke     

 

Når nogen går dig på nerverne

 

Kærligheden er tålmodig og god”. Med andre ord, at blive nedslået af modgang, man rammes af, at flyve i totterne på dem, som er årsag til denne, at holde op med at elske dem – er det ikke at slingre dig bort fra den vise Guds vilje?

 

***

 

Prøv dig selv, det kan vise sig, at det som bringer dig på kanten af din næste, kan føres tilbage, ikke til ham, men til dit eget hjerte. Skynd dig at blive forsonet med ham for ikke at bryde budet om broderkærligheden.

 

***

 

Se til at du ikke forsømmer dette bud. Det gør dig til et Guds barn. Men bryder du det, bliver du et helvedes barn.

At være misundelig eller vække andre til misundelse, at årsage skade eller blive skadet, at vække anstød eller blive stødt, at fremhærde i mistænksomhed – alt sådant er hindringer for kærligheden mellem venner.

En nabo har måske været en prøvelse for dig, dette har gjort dig så sur, at du begynder at hade ham. Lad dig ikke besejres af had, men overvind hadet med kærlighed.

 

***

 

For at være praktisk: Bed oprigtigt for ham, accepter hans intentioner, bliv den som kæmper for hans sag, tag selv ansvaret på dig for dine modgange og holdt tappert ud i situationen, indtil tågen letter.

Oversat af Grethe Livbjerg

 

 

(levende Vand 2 2008)